woensdag en donderdag - Reisverslag uit Calicut, India van Esther Grisnich - WaarBenJij.nu woensdag en donderdag - Reisverslag uit Calicut, India van Esther Grisnich - WaarBenJij.nu

woensdag en donderdag

Door: esthergrisnich

Blijf op de hoogte en volg Esther

11 Maart 2010 | India, Calicut

Ook voor Indiase begrippen was het gister en ook vandaag nog warm… Op sommige plaatsen in Kerala was het 42 graden met 3 doden als gevolg. Het is daarom verstandiger om binnen te blijven en veel schoolwerk te doen. Gister zijn we daarom niet echt weg geweest, behalve Wilco en Erik hebben de warmte weerstaan en zijn met de toektoek naar de stad geweest om kleding te kopen.
Op zo’n dag als gister en vandaag beginnen we de dag na het ontbijt met het volgen van een engels college. Dit eerste college van de dag begint met zingen, bijbel lezen een gebeden die de studenten om de beurt voor in de klas opdragen. Daarna gaan ze verder op een onderwerp wat hun karakters moet vormen zoals vandaag bijvoorbeeld het voorbeeld wat ze van Jezus moeten overnemen om goed te zijn voor iedereen die hulp nodig heeft. Vervolgens gaan ze verder met grammatica en moeten ze aan het einde van de les een presentatie voordragen over een onderwerp wat met Gandi te maken heeft en o wee als je uitspraak niet goed is. (niet dat de uitspraak van de docent zelf zo geweldig is)
Vanmorgen zijn we nog even geld wezen pinnen in de stad. Zoals gewoonlijk met z’n 6’en waarvan 5 van ons 1,90 m zijn achter in een soort safari-jeep. Erg krap en warm… maar we zeuren zeker niet!!
Zoals eerder verteld zijn wij als groep een ware attractie. Mensen kijken, zwaaien, lachen, en willen ons als het maar even kan aanraken. Schoolkinderen staan massaal aan de overkant van de straat te juichen en in de kleine supermarktjes vragen ze aan father Anthony m’n naam nog eens na. Natuurlijk proberen we voor iedereen aardig te blijven maar als we als aapjes in een dierentuin aangestaard worden zijn we ’t zat en proberen er niet meer op te letten. Wel nog even een paar badminton rackets gekocht om met die meiden te spelen. De jongens volleyballen vaak, maar dat kan ‘k niet hoor ;-D

Vanmorgen schok ik me rot toen ‘k in de badkamer opeens een spin achter ’t toilet vandaan zag komen van minstens 10 centimeter groot. (vast door het gat in de muur gekropen, er zit geen glas in) Pft… en ‘k ben al zo bang voor spinnen…! snel een van de studenten geroepen maar toen we terug kwamen was ie al weg… Hopelijk echt weg, maar ben nog wel ’n beetje bang als ‘k weer in de badkamer moet zijn!

Na supper gaan we zwemmen bij een resort maar er is nog steeds geen uitsluitsel of ik nu ook eens een keer mag zwemmen aangezien dit echt not done is voor vrouwen. Maar na zo’n warme dag heb ‘k eigenlijk zo’n zin!!

I’ll lets you know tomorrow!!!

Bye bye from India!!!

• 11 Maart 2010 - 19:12

Esther Alderden:

Hi Es, wat gaaf he deze website bijhouden, zooo leuk om te lezen dat jullie het leuk hebben. En je eerste ruime week is alweer voorbij. Geniet van alle bijzonderheden hoor. En hou ons zeker op de hoogte.

Veel groeten uit Rijsenhout,
    Es

• 12 Maart 2010 - 00:03

Moeder Van Bram:

Dag Esther,
    Leuk om je ervaringen te lezen en volgen! Zo krijg ik nog een completer beeld van hoe het er allemaal aan toe gaat daar zo ver weg.Geniet ze en ik hoop dat jij ook uiteindelijk een koele duik kunt nemen!
    groetjes aan iedereen,
    Gerda en Nico

• 12 Maart 2010 - 18:17

Ann:

Ha Es,

fijn om te lezen dat je het zo naar je zin hebt!
    Indrukwekkend hoor, al die belevenissen. En zo'n totaal andere cultuur!!

Geniet er verder van!

Ennuh..laat die spinnen je plezier niet bederven, hè! Hihi!

Grtjs,
    nicht An

• 12 Maart 2010 - 21:16

Wieke Vogel:

Hoi Esther, wat heerlijk dat het goed gaat met jullie in dat verre warme land. Als ik jou was zou ik lekker gaan zwemmen.Leuk dat we jou zo kunnen volgen en een beetje mee kunen genieten van al het moois wat je daar ziet.
    Groetjes van ons allemaal.
    Wieke